Belevingspark GC De Volle Vaart

256 dagen resterend

In 2022 lanceerden we een bevraging op Hoplr die door heel wat inwoners werd ingevuld. Er werd nagedacht over een mogelijke invulling voor het belevingspark en die informatie hielp de landschapsarchitecten verder in hun ontwerp.

Naast de Hoplr-bevraging startten we ook een participatietraject op met onze jongeren. Omdat we het huidige skatepark willen vervangen door een nieuw duurzaam park gingen we samen met een grafisch ontwerper aan de slag met tips van onze skateliefhebbers. Enkele van hen zetelden in de jury bij de beoordeling van de offertes. Daarnaast zakten we ook naar de scholen af met de volgende onderzoeksvragen:

Hoe beleven Grobbendonkse lagere schoolkinderen buitenspel? Wat is hun definitie van een park?

Hoe zien zij een natuurlijke speelomgeving rond omgeving GC De Volle Vaart?

De bevraging gebeurde aan de hand van tekeningen, beelden en gerichte vragen. De methodiek die daarvoor gebruikt werd is gebaseerd op technieken van Kind en Samenleving en eerder onderzoek uit Singapore (Association for Early Childhood Educators). Onze lagere schoolkinderen zorgden alvast voor heel wat inspiratie.

123 deelnemers
Belevingspark GC De Volle Vaart

Tijdslijn

1

Skatepark

01 jan. 2023 - 31 dec. 2023

Wie in de omgeving van GC De Volle Vaart komt, kan er niet meer naast kijken: een fonkelnieuw skatepark is bijna klaar om getest te worden.

Ter voorbereiding kwam begin deze maand de werkgroep samen. De jeugdraad, Jh Lido en de skateclub van Vorselaar staken de koppen bij elkaar. We bespraken samen de aanpak voor de opening in het voorjaar, maar ook hoe we blijvend zorg kunnen dragen voor deze ontmoetingsplek. Ook Arktos vzw zet mee de schouders onder dit project.

De officiële opening zal pas in het voorjaar ingepland worden. Maar, van zodra de werken klaar zijn, kan je dit najaar uiteraard al komen skaten.

2

De waterplas van Bever Bas

01 jan. 2024 - 31 dec. 2024

In 2024 werken we verder aan het belevingspark: een natuurlijke waterspeeltuin 'De waterplas van Bever Bas', een verfrissing van de pastorijtuin en het realiseren van de nodige verlichting.

arrow_upward