Belevingspark GC De Volle Vaart

166 dagen resterend

In 2022 lanceerden we een bevraging op Hoplr die door heel wat inwoners werd ingevuld. Er werd nagedacht over een mogelijke invulling voor het belevingspark en die informatie hielp de landschapsarchitecten verder in hun ontwerp.

Naast de Hoplr-bevraging startten we ook een participatietraject op met onze jongeren. Omdat we het huidige skatepark willen vervangen door een nieuw duurzaam park gingen we samen met een grafisch ontwerper aan de slag met tips van onze skateliefhebbers. Enkele van hen zetelden in de jury bij de beoordeling van de offertes. Daarnaast zakten we ook naar de scholen af met de volgende onderzoeksvragen:

Hoe beleven Grobbendonkse lagere schoolkinderen buitenspel? Wat is hun definitie van een park?

Hoe zien zij een natuurlijke speelomgeving rond omgeving GC De Volle Vaart?

De bevraging gebeurde aan de hand van tekeningen, beelden en gerichte vragen. De methodiek die daarvoor gebruikt werd is gebaseerd op technieken van Kind en Samenleving en eerder onderzoek uit Singapore (Association for Early Childhood Educators). Onze lagere schoolkinderen zorgden alvast voor heel wat inspiratie.

3 reacties
123 deelnemers
Belevingspark GC De Volle Vaart

Tijdslijn

1

Skatepark

01 jan. 2023 - 31 dec. 2023

Wie in de omgeving van GC De Volle Vaart komt, kan er niet meer naast kijken: een fonkelnieuw skatepark is bijna klaar om getest te worden.

Ter voorbereiding kwam begin deze maand de werkgroep samen. De jeugdraad, Jh Lido en de skateclub van Vorselaar staken de koppen bij elkaar. We bespraken samen de aanpak voor de opening in het voorjaar, maar ook hoe we blijvend zorg kunnen dragen voor deze ontmoetingsplek. Ook Arktos vzw zet mee de schouders onder dit project.

De officiële opening zal pas in het voorjaar ingepland worden. Maar, van zodra de werken klaar zijn, kan je dit najaar uiteraard al komen skaten.

2

De waterplas van Bever Bas

01 jan. 2024 - 31 dec. 2024

In 2024 werken we verder aan het belevingspark: een natuurlijke waterspeeltuin 'De waterplas van Bever Bas', een verfrissing van de pastorijtuin en het realiseren van de nodige verlichting.

Lokaal bestuur Grobbendonk
Lokaal bestuur Grobbendonk
06 mei

Bever Bas bouwt aan zijn vertelnest

Binnenkort nemen we afscheid van de bijna iconische ufo achteraan in de tuin van de oude pastorij. Dit buitenaardse speelelement heeft zijn dienst bewezen. Als onderdeel van de herontwikkeling van De Volle Vaart-omgeving werken we aan belevingsplekken voor jong en oud. Samen met de bib is er gekozen voor een meer passende vulling van deze groene ruimte. Daarom zal er op de plek waar de ufo staat een vertelnest worden ingericht. 

Het vertelnest wordt een knusse plek waar (groot)ouders samen met de jongste kinderen kunnen genieten van verhalen. Gelegen in het arboretum, de oude kruidentuin van de pastoor, is dit een ideale plek om tot rust te komen en even weg te dromen.

Elders in het universum van ons belevingspark kunnen avonturiers zich binnenkort uitleven op een hindernissenparcours, terwijl onze oudere jongeren hun gading vinden in het pas geopende skatepark.

Bever Bas knaagt ondertussen rustig aan zijn vertelnest. We kijken ernaar uit om het later dit jaar te openen!

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Grobbendonk West
3 vind-ik-leuks
3 reacties
Bouwel Noord
2 vind-ik-leuks
Grobbendonk Oost
2 vind-ik-leuks
arrow_upward